Emil og Rasmus byggede Esbern Snare

For et par måneder siden var søværnets skib Esbern Snare, der blandt andet har deltaget i piratjagt ved Afrikas Horn, på besøg i Aarhus. Det inspirerede Emil og Rasmus fra 4y til at bygge en model af flådeskibet som et træskib. Jakob Bødskov har taget billederne af drengene, da de søsatte det i bassinet på skolen. De fortæller selv her:

Mig (Emil) og Rasmus, vi byggede Esbern Snare, fordi vi godt kan lide krigsskibe, og så passede det med, at Rasmus så Esbern Snare i Aarhus. Så om mandagen sagde han, at den skulle sejle klokken 9.00 zulu.

Da vi fik en lufter, spænede vi hen til vejen ved stranden, og så så vi den. Vi kom i tanke om, at vi kunne bygge den i træ. Men det skulle være stor udgave, fx 1:100. Det blev den så også.

Vi startede med at bygge skroget, så lavede vi dækket, derefter helikopterhangaren og så lavede vi missilbrønden. Herefter lavede vi styrehuset, og til sidst blev det stævnen. Vi puttede flamingoæg ind i stævnen og ind i skroget. Vi lavede siderne i et stykke.

Vi brugte den oppe ved bassinet, og vi elskede at oversvømme stenene på bassinet. Tit ventede vi på, at 3. klasserne kom fra spisning, og mens de myldrede ud over bassinet, så kom bølgen og gjorde deres fødder våde.

Desværre gik stævnen i stykker og den tog vand ind. Den kom over på Risskov Autoværksted til Rasmus´ far, og blev fuget og fik repareret stævnen.

Nu står den hjemme ved Rasmus, og den bliver stadig bygget.

Rasmus og Emil

100 dage på skolen

De fire klasser på 0. årgang markerede fredag med en fest, at de nu har været 100 dage på skolen. Dagen startede i Skæring-Hallen, hvor indskolingsleder Lars Højholt Adamsen sagde tillykke og spillede til et par sange. Derefter dannede eleverne og de voksne en kæde, der dansede og sang gennem skolen: "Vi holder fest i dag, ja vi holder fest i dag, vi har vær't her i 100 dage" på melodien til "Nu er det jul igen". Dagen sluttede blandt andet med, at alle børnene spiste 100 dags-kage og fik et diplom som bevis på, at de har gået i skole i 100 dage. Et vigtigt formål med dagen var at arbejde med tal op til 100.

Skolens vision

Skæring Skole er vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder styrker og udvikler krop, hjerte og hjerne.

Her udvikler vi bæredygtige mennesker til den virkelighed, som kommer os i møde.

100 dage på 0. årgang

Frank Helbo den 15-12-2015
    Hermed et nyhedsbrev fra skolen med oplysninger om blandt andet bestilling af mad i kantinen, overskud fra skærbyugen, frivillige til servering af mad og sidste skoledag inden juleferien. Derudover er der små artikler om hverdagen  og undervisningen på skolen.
    Frank Helbo den 20-11-2015
    I det nyeste nummer af tidsskriftet Plenum, der udgives af Danmarks Skolelederforening, er der et dobbeltinterview med indskolingslederne Celina Aakjær og Lars Adamsen i den faste serie "Jeg har fået nyt job". Interviewet kan læses på vedhæftede bilag.

Billedkunst i 4c