Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved
Billedet på sidehoved

Telefon 87 13 96 00   E-mail: ska@mbu.aarhus.dk

Skolen forbereder 40 års jubilæum

Den 25. august er det 40 år siden, at Skæring Skole officielt blev indviet. Det skal fejres – men efter al sandsynlighed ikke med fyrværkeri. At skolen jo faktisk er en del år ældre, hvilket en sten ved indkørslen til skolen indikerer, er en helt anden historie, som vi håber, at vi kan løfte sløret for i forbindelse med jubilæet. Læs mere

De onde vandt kampen om Livets Vand

Det må være et af de blodigste slag, der nogensinde er kæmpet på den jord, hvor Skæring Skole ligger. Mellem 400 og 500 børn fra skolens SFO havde ugerne forud set frem til det drabelige slag om Livets Vand, der om eftermiddagen den 14. april blev udkæmpet på grusbanen bag skolen. Læs mere

Se billedgalleri her.

76.000 kr. indsamlet til Børnecancerfonden

Ved morgensangen fredag morgen blev der oplyst, at der i forbindelse med motionsløbet lige før påskeferien blev indsamlet 76.218 kroner til Børnecancerfonden. Læs mere 

Se billeder her.

 

Koglefolket inviterede til møde i 0.b

Der blev klappet af eleverne fra 0.b, der tirsdag eftermiddag i ugen op til påskeferien havde inviteret deres forældre til at besøge klasselokalet for at vise dem koglefolket – et produkt af to ugers arbejde med at lave figurer ud af grankogler, bygge boliger til dem og beskrive figurernes personlighed. Læs mere her.

7F på dybt vand

Med en målsætning om engang efter sommerferien at skulle ud på bugten for at dykke i ”rigtigt” vand er eleverne i 7F gået i gang med at tage et dykkercertifikat. Læs mere.

Undervisningen blev flyttet ned på Skæring Strand

Undervisningen i 2b og 2d blev onsdag den 2. marts med kort varsel rykket ud fra klasseværelset og ned på Skæring Strand. Der var nemlig opstået et lidt ”usædvanligt naturfænomen”. Det var så lavvandet, at man kunne gå et par hundrede meter ud i vigen. Læs mere

2A og 2B vandt pris fra ”Fri fra mobberi”

En ide med at udvide den traditionelle ”nisse-for-hinanden”-konkurrence i julemåneden til at handle om, hvordan man kan være en hemmelig nisseven, hvor formålet er at være god og venlig ved hinanden i al ubemærkethed, har givet 2a og 2b en præmie fra organisationen ”Fri for mobberi”.

Klasserne fik derfor fem nye tavler med dilemmaer til organisationens kampagnekufferten, som klasserne har arbejdet med gennem noget tid.

”På den måde fik vi mere fokus på at lægge mærke til hinanden end at lave kunster med hinanden,” fortæller lærer i de to klasser Jakob Quorning.

Hver mandag i tre uger op til juleferien trak klasserne lod om, hvem de skulle være en hemmelig nisseven for den kommende uge.

”I klassen tog vi os tid til at snakke om hvordan eleverne havde lagt mærke til og hjulpet den klassekammerat, som de var nisse for.” siger Jakob Quorning.

Specielt den sidste uge før ferien blev der sat stole op, ordnet duksearbejde når duksen var på wc, lagt skrællede mandariner, lavet legeaftaler, givet massage, holdt døre og spidset blyanter som aldrig før.

Mobbekufferten fra ”Fri for mobberi” er et pædagogisk antimobbeprogram til at lære børn i alderen fra tre til otte år, om hvordan man klarer vanskelige situationer i en børnegruppe, og den bruges i næsten halvdelen af landets skoler og mere end en tredjedel af landets børnehaver.

”Fri for mobberi” er en organisation, der støttes økonomisk af Red Barnet og Mary Fonden, der har Kronprinsesse Mary som formand.

Den aarhusianske lokalradio GoFM! har bragt et interview med Jakob Quorning, der kan høres her.

Esbern Snare

Emil og Rasmus byggede Esbern Snare

For et par måneder siden var søværnets skib Esbern Snare, der blandt andet har deltaget i piratjagt ved Afrikas Horn, på besøg i Aarhus. Det inspirerede Emil og Rasmus fra 4y til at bygge en model af flådeskibet som et træskib. Jakob Bødskov har taget billederne af drengene, da de søsatte det i bassinet på skolen. De fortæller selv her:

Mig (Emil) og Rasmus, vi byggede Esbern Snare, fordi vi godt kan lide krigsskibe, og så passede det med, at Rasmus så Esbern Snare i Aarhus. Så om mandagen sagde han, at den skulle sejle klokken 9.00 zulu. 

Da vi fik en lufter, spænede vi hen til vejen ved stranden, og så så vi den. Vi kom i tanke om, at vi kunne bygge den i træ. Men det skulle være stor udgave, fx 1:100. Det blev den så også.

Vi startede med at bygge skroget, så lavede vi dækket, derefter helikopterhangaren og så lavede vi missilbrønden. Herefter lavede vi styrehuset, og til sidst blev det stævnen. Vi puttede flamingoæg ind i stævnen og ind i skroget. Vi lavede siderne i et stykke.

Vi brugte den oppe ved bassinet, og vi elskede at oversvømme stenene på bassinet. Tit ventede vi på, at 3. klasserne kom fra spisning, og mens de myldrede ud over bassinet, så kom bølgen og gjorde deres fødder våde.

Desværre gik stævnen i stykker og den tog vand ind. Den kom over på Risskov Autoværksted til Rasmus´ far, og blev fuget og fik repareret stævnen.

Nu står den hjemme ved Rasmus, og den bliver stadig bygget.

Rasmus og Emil         

Skolens vision

Skæring Skole er vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder styrker og udvikler krop, hjerte og hjerne.

Her udvikler vi bæredygtige mennesker til den virkelighed, som kommer os i møde.

Besøg af DRUltra Nyt

 • ikon
  Lars Adamsen den 04-05-2016
  Vikar på 0. årgang

  Til orientering er Laura Enevoldsen ansat i vikariat for Henrik Waldén, som er sygemeldt i en periode grundet forestående operation.

  Tag godt i mod hende!
   
 • Gitte Jensen den 04-05-2016
  Forårskoncert og billedkunstudstilling
  Onsdag d. 18. maj kl. 17 og kl. 18.30 for 1.-3. kl.
  Fordelingen af klasser på de 2 koncerter meldes ud snarest.

  Torsdag d. 19. maj kl. 19 for 4.-6. kl.
 • ikon
  Frank Helbo den 02-05-2016
  NY FACEBOOKSIDE
  Skæring Skole og Skæring Dagtilbud har i samarbejde åbnet en facebook-side, hvor forældre og andre kan følge med i hvad der rent kommunalt sker i 0-18 års området lokalt. Her vil man bl.a. kunne følge livet i daginstitutionerne og på skolen. Siden vil også komme til at indeholde opslag fra fritidsklubben og andre institutioner, der samarbejder om børn og unge i denne del af Aarhus Kommune. Man kan se og tilmelde sig siden her. Der er lige lagt et opslag på om afgangsprøverne på 9. årgang. Siden kan også findes ved at søge på "Børn og unge i Skæring" på Facebook.
  mvh/Frank Helbo
 • 09-05-2016
  15:30-19:50
  Udviklingssamtaler · 5A
  1
 • 10-05-2016
  14:30-19:40
  udviklingssamtaler · 5D
  1
 • 12-05-2016
  15:00-18:00
  Behovssamtaler · 7B
  1

Billedkunst i 4c

Besøgstæller

852059