Telefon 87 13 96 00   E-mail: [email protected]   CVR: 55133018

SKOLERNES MOTIONSDAG 2017 - GOD EFTERÅRSFERIE

Rigtig mange af eleverne på 5. til 9. årgang havde tilmeldt sig powerwalk, da skolen gav dem valget mellem fire discipliner i forbindelse med Skolernes Motionsdag sidste dag inden efterårsferien. Turen gik til Studstrup på en rute langs vandet, og flere af eleverne havde nok undervurderet turen til Studstrup, hvor det jo var meningen, at man skulle gå hurtigt, hvis det skulle være en rigtig powerwalk. Noget tyder på, at det for nogle blev en vandretur med forhindringer. I hvert fald forlyder at, at der var en udfordring for skolens ansatte at få de sidste med hjem, så de kunne være med omkring bassinet ved feriestart. De var trætte.

Eleverne på de ældste årgange havde i år fire tilbud om motion, de kunne vælge imellem. 30 deltog i en næsten 10 kilometer lang tur på rulleskøjter til Skødstrup og tilbage igen. Langt de fleste af dem var piger, hvor nogle af dem havde fundet rulleskøjterne frem fra gemmerne, hvor de havde ligget i nogle år. "Men det er hyggeligt at løbe på rulleskøjter," sagde en af dem kort før starten.

En del flere havde valgt at iføre sig cykelhjelm og valgt at cykle en af de to cykelruter. Den længste var næsten 40 kilometer i området nord for Skæring, hvor turen blandt andet gik gennem Todbjerg.

De sidste deltog i det motionsløb på stranden, som Skolernes Motionsdag egentlig startede med for 35 år siden.

Alle eleverne på 2. til 4. årgang deltog også i en motionsløb på stranden, hvor de løb en rute på fem kilometer langs stranden - 2,5 kilometer ind mod byen og 2,5 kilometer retur. Rigtig mange løb ruten mere end en gang,

De mindste elever i børnehaveklasserne og på første årgang løb en rute rundt om skolen på en kilometer.

GOD EFTERÅRSFERIE

Skærby World 2017

Billeder fra Skærby World 2017, der blev afviklet i dagen fra den 15. til den 21. september 2017. (Se yderligere omtale lidt længere ned på siden)

Cyklistprøve i 7.C

7.C gennemførte lige før Skærby World den traditionelle cyklistprøve. Det skete i området ved skolens parkeringsplads, hvor en politibetjent sørgede for at alt foregik som det skulle. Skæring Skoles hoffotograf - i hvert fald når det drejer sig om sort-hvid billeder - Jakob Bødskov tog ovenstående billeder.

Skærby World 2017

Så er eleverne, lærerne, pædagogerne og andre ansatte på Skæring Skole i gang med temaugen "Skærby World 2017". Frem til torsdag den 21. september skal eleverne arbejde med viden, læring og forskellige aktiviteter med udgangspunkt i ni forskellige lande: Kina, Indien, Vietnam, Mexico, Brasilien, Peru, England, Frankrig og Grækenland. Det er fjerde gang, at den normale undervisning bliver indstillet i forhold til at arbejde med et større samlet tema-arrangement - denne gang en smule anderledes i forhold til tidligere.

Temaugen startede fredag formdidag i Skæring-hallen, hvor eleverne blev sendt ud på en imaginær flyvetur til de lande, som de skal arbejde med i de kommende dage.

Forældre, andre familiemedlemmer og folk fra lokalområdet får torsdag den 21. september mulighed for at snuse til hvad eleverne har fået ud af undervisningen. Her bliver skolen nemlig om eftermiddagen lavet om til en markedsplads med udstillinger og salg - sådan som det traditionelt sker i forbindelse med Skærby-arrangementerne. Det er hvert andet år, at der holdes Skærby på skolen.

Flere parkeringspladser ved skolen

Når eleverne holder sommerferie fra fredag den 23. juni bliver skolens normale parkeringsplads afspærret. Der bliver nemlig i løbet af sommeren etableret 15 nye parkeringspladser, så det bliver nemmere at få en parkeringsplads.

Det er blandt andet etableringen af den store nye fælles tandklinik for flere skoler i den nordlige del af kommunen, der gør det nødvendigt med bedre parkeringsforhold for bilister.

En del buske bliver fjernet, for at gøre plads til de nye parkeringsbåse. Det betyder, at parkeringsområdet bliver nemmere at overskue, og sammen med en ny og bedre belysning, giver det også en større sikkerhed.

Hvis man i perioden frem til den 4. august, hvor den nye parkeringsplads er klar til brug, har brug for at parkere sin bil ved skolen, henvises der til parkeringspladsen ved HEI-hallen.

Renoveringen af parkeringspladsen betyder også, at de forældre, der bruger skolens parkeringsplads, når de afleverer eller henter børn i vuggestuen Tusindfryd eller i den integrerede institution Annekæret, skal finde andre steder at parkere.

Der er en del pres på parkeringspladsen om morgenen – specielt i vintermånederne – hvor det nogle gange kan være svært at finde en parkeringsplads. Med de nye parkeringspladser håber skolen, at det værste pres kan blive fjernet, så trafikken kan forløbe gnidningsfrit om morgenen.

Inden for den seneste tid har der også været besøg af kommunale parkeringsvagter om morgenen. De vil fremover dukke op med jævne mellemrum.

Ovenstående billede er en skitse til, hvordan de nye parkeringspladser bliver placeret. De røde prikker viser hver de nye parkeringspladser bliver etableret.

Skolens vision

Skæring Skole er vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder styrker og udvikler krop, hjerte og hjerne.

Her udvikler vi bæredygtige mennesker til den virkelighed, som kommer os i møde.

Foto af skolens personale og børn taget ved skolens jubiluæm den 25. august

Det originale billede hænger i pedellernes vindue ved hovedindgangen til skolen. Her kan man lege "Find Holger" - eller hvem man nu gerne vil finde på billedet: en selv, en klassekammerat eller en voksen. Billedet kan også ses her i et større format.

ÅRGANG (2017-2018)

LEDIGE PLADSER (18.9.2017)