Telefon 87 13 96 00   E-mail: [email protected]   CVR: 55133018

Nyt samarbejde med DGI

7.-8.-9.-klassernes toningshold i håndbold og fodbold har i efteråret fået både teoretisk viden om og praktisk erfaring med, hvordan man agerer som dommer. Det er første gang, DGI Østjylland tester et undervisningsforløb i folkeskolen med fokus på dommerrollen. Målet er at stimulere interessen for dommergerningen, for der er mangel på dommere i mange sportsgrene. I foråret vil et lignende forløb på Skæring Skole dreje sig om trænerrollen.

ForældreForum 2018: Læring om læring

Læringskonsulent Mette Ploug Meineche var der. Skolens lærere og pædagoger var der. Ledelsen var der. Samt alle de forældre, som havde valgt at bruge en kold vintereftermiddag på at blive klogere på, hvordan børn lærer, hvorfor det er udfordrende at lære nyt, om børn og voksne taler det samme sprog, når det gælder læring. Skæring Skoles bestyrelse har taget initiativ til et årligt ForældreForum. Dette var no. 2 af slagsen. "Motivation" var temaet i 2017.

Ligestilling er det mest populære emne til projektopgaven

I år er FNs Verdensmål for første gang rammen omkring 8. klassernes projektopgave, og blandt de 17 mål for bæredygtig udvikling er ligestilling det mest populære. Som noget andet nyt har de 93 elever i de fire 8. klasser i år dannet 2-3 mandsgrupper på tværs af hele årgangen, og det sker for at profitere af dynamikken og energien i de nye konstellationer.

Vi har tre danmarksmestre i taekwondo teknik!

August (i midten) blev danmarksmester i disciplinerne individuel, pair og freestyle, og Ida og Nikolaj blev danske mestre i individuel for henholdsvis piger og drenge, da der var DM i taekwondo i Solrød for ganske nyligt. Alle fra 8. årgang på Skæring Skole, alle 14 år gamle.

Taekwondo teknik er spark- og slagserier fra den koreanske kampsport – blot uden modstander. Ja, man kan godt skifte over til taekwondo kamp, hvis man får mere lyst til det. Men det er også muligt at dyrke simultan teknik med en makker. Det gør både August og Nikolaj.

Man skal træne seriøst for at komme så langt som de tre, så det gør de. Ida bruger cirka 6 timer om ugen, August og Nikolaj omkring 15-20 timer om ugen i Risskov Taekwondo Klub, som i øvrigt er den næstmest vindende klub i landet – blot et lille cirkelspark efter Islev Taekwondo Klub i Rødovre.

Skolens vision

Skæring Skole er vores skole, hvor vi med udgangspunkt i den enkeltes og de fælles muligheder styrker og udvikler krop, hjerte og hjerne.

Her udvikler vi bæredygtige mennesker til den virkelighed, som kommer os i møde.

Vi vil danne og uddanne livsduelige børn, verdensborgere - ikke væddeløbsheste - som bliver til NOGEN, ikke NOGET.

SFO

Foto af skolens personale og børn taget ved skolens jubilæum den 25. august 2016

Det originale billede hænger i skolens kantine. Her kan man lege "Find Holger" - eller hvem man nu gerne vil finde på billedet: en selv, en klassekammerat eller en voksen. Billedet kan også ses her i et større format.

Skolestart 2019

Skæring Skole afholdt informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn d. 21. nov.

Indskrivning foregår digitalt på Århus Kommunes hjemmeside i perioden fredag den 23. november - mandag den 31. december 2018.

Herefter kan du kontakte skolen, tlf. 87 13 96 00.

Plads på skolen

Skæring Skole har i skoleåret 2018/19 ledige pladser på:

1., 2,, 3., 6. og 8. og 9. årgang

26. november 2018

Vi har et splinternyt håndværk- og designlokale...

... og nyistandsat musiklokale